lauantai 21. marraskuuta 2009

sobre as minhas familias

eli en ookkaa kirjotellu tanne piiitkaan aikaan... no. noin 2 viikkoo sitte vaihoin perhetta ja muutin pois perhe Canelas-Tavaresin ubermodernista ja supersiistista asunnosta, mun ekasta portugalinkodista. voin sanoo et lahtotunnelmat ei ollu mitenkaan haikeet, vaa olin huojentunu et paasin muuttamaa! sanoin heipat Alfragidelle, bussille numero 162, Alegron centro comercialille ja "tee mita haluut"-hostmammalleni ja lahin latkimaa.

perhe numero 2 oli alunperinki vaa valiaikane perhe, jotka lupas pitaa miut 1-2 viikkoa kunnes uus perhe loytyy. perhe asu Telheirasissa, Lissabonissa n. 45min bussimatkan paast mun koulusta ja siihen kuulu 3 veljee (11, 14 ja 17v.) ja vanhemmat. tulin perheesee perjantaina ja heti lauantaina oli hostveljen synttarit, mika ties: ruokaa, paljo sukulaisia joiden kaa puhua portugalia, pari kuumaa host-serkkua ja hauskoja perhetuttuja ja voin sanoo et oli kivaa! ja perheen asunto oli sellane minka haluun itelleni sit joskus... tosi ihanasti ei liia modernisti vaa tosi klassisen rikkaasti mut kuiteki maanlaheisesti sisustettu ja isoin parveke minka oon elaissani nahny (jokaisest huoneest oli acesso parvekkeelle). ja voin sanoo et tykkasin siit perheest aivan sikana! toivottavast jatkoski hengailen ton vanhimman veljen kaa koska 1. sen kaverit on mielettoman hauskoi 2. sekin on mielettoman hauska.

mut nyt on aika keskittyy mun kolmanteen ja toivottavast pysyvaan perheeseen. asun edelleen lissabonis mut eri osassa, tammosel pienel sivukujalla ja mei pihalla kasvaa appelsiinipuu. aiti on mainosalalla ja tykkaa teesta ja on huolestunu ymparistosta. miul on myos sisko 16v. jota en viel oo tavannu ja veli joka on vaihos tsekeis. taa koti on tosi kodikas ja nail on myos koira joka oli enne kulkukoira. ja joka toisen viikonlopun tuun asumaa mun host-isan kanssa!

ei muuta tal kertaa

kuvii tulee kuha loydan usb-kaapelin

beijinhos!

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

problem solving

Ongelma: et vielakaa haluu syya kalaa jol on viel silmat paas:
Ratkaisu: pakenet lounaalle Dolce Vitaan.

Ongelma: et osaa maksaa 1 ja 2 senttisilla
Ratkaisu: shoppailtuasi pankkitilisi tyhjaksi osaat arvostaa jopa rumasti kuparinkimaltavia 1 ja 2 senttisia. pikkuhilut voi myos lahjoittaa rahaa kinuaville luokkakavereille. 100 1 senttista on jo euro ja silla saa shotin talon tapaan Vacassa.

Ongelma: et mee tunnilla "vessaan" ja oo siella puolta tuntia
Ratkaisu: osaat vihdoin sanoa "posso ir para casa de banho?"... valitettavasti et pysty hyodyntamaan tata lausetta tunneilla koska nukut kaikki tunnit

Ongelma: et voi olla repeematta filosofian opettajan 90-lukumaisille power point-esityksille
Ratkaisu: oma powerpointtisi aiheesta "logiikan merkitys" on jotain viela hirveampaa... tanssivat apinat piristavat powerpointin kuin powerpointin, oli aihe mika tahansa.

Ongelma: tuut kouluun 8.32 ku tunnin pitais alkaa 8.30... 8.45 on aika jollo kannattaa ilmestyy
Ratkaisu: olet oppinut kavelemaan hiiiiiiiiiiiiiitaaaaaaaaaastiiiiiiiii, ja ymmarrat jo, etta ajoissa oleminen on taysin yliarvostettua.

Ongelma: et ymmarra mite jalkapallon pelaamist estaa se et "ruoho on viela vahan markaa."
Ratkaisu: maailmankatsomuksesi on avartunut. opettaja on hieno mies joka tietaa etta palloilu vaatii taydelliset olosuhteet...

KLASSIKKO-ONGELMA: vaelluskengat... ei se, etta ihmiset kayttavat niita, vaan se, etta haluat IKIOMAT TIMBERLANDIT. harmi vaan, etta ne ovat ihan liian kalliit.
Ratkaisu: Jouluun on enaa 1kk ja 24 paivaa... haha.