sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

5 months 2 weeks 5 days until Portugal

Päätin nyt alottaa blogin, vaikka lähtöön onkin vielä useampi kuukausi aikaa. Eli oon siis lähdössä 10.9.2009 10 kuukaudeksi vaihtariksi Euroopan lounaisimpaan kolkkaan Portugaliin vaihto-oppilasjärjestö AFS:n kautta, käyn siellä paikallista, tavallista portugalinkielistä koulua ja asun portugalilaisessa perheessä.

Tän tulevan kevään ja kesän aikana on kuitenkin eessä kaikenlaista pientä järjestelyä ja hillitöntä matkakuumetta, isäntäperheen odottelua, orientaatioleiri ja epämiellyttävämpiä juttuja, niin kuin rokotuksia ja hyvästejä.

Mulle on ollut itsestäänselvyys liiottelematta varmaan jostain 11-vuotiaasta, että lähen vaihtariksi. Sopivan maan löytäminen vaan oli astetta vaikeempaa. En halunnu lähteä englanninkieliseen maahan, vaan oppia kokonaan uuden kielen. Oisin varmaan lähtenyt Chileen tai Argentiinaan, mutta koska oon ollu vuosia kasvissyöjä, suostuin joustamaan vaan siihen asti, että syön vaihdossa kalaa ja kanaa. Se sulkikin aika monia kivoja maita pois laskuista (eli lähinnä lattarit). Loppujen lopuksi jostain keksin Portugalin, josta harvalla on kokemusta turistirysärantalomakohteita enempää, ja joka tuntui (ja tuntuu) täydelliseltä maalta mulle. Parin mutkan kautta tulinkin sinne hyväksytyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti