perjantai 25. syyskuuta 2009

OGE

En jaksa kirjottaa just ny mitaa mut voisin lisaa pari kuvaa

mun koulumatkalt:



mun "opiskelumateriaalii":



perheen kilpikonna joka ehka on hengissa:

maanantai 14. syyskuuta 2009

finally here!

oo nyt neljatta paivaa portugalissa ja ekaa kokonaista paivaa isantaperheessa. taal on aika rentoo! perjantain lennettii tanne, stuertit oli ummm outoja, tosi mukavii mut tosi flirtteja. orientaatioleiri oli oikeesti aika tylsa, etenki ku ei saatu ees poistuu orientaatioalueelt paitsi 1 kerra supermarkettii ja silloki vahittii silma kovana et mita ostat ja HUHHUH. mut sit eile iltapaival vihdoi loppu orientaatio ja paasin tanne. asun siis n. 10 minuutin ajomatkan paas Lissabonin keskustast. eile illal kaytii siel syomas ja vaha ostoskeskukses ja sillee. tanaa kaytii host aidin kaupal ja sit syotii lounasta ja kaytii ilmottautuu mun koulus ja huomen eka koulupaiva! opiskelen espanjaa, filosofiaa, portugalii, englantii, maantietoo, historiaa ja liikkaa. ja joo en jaksa kirjottaa enempaa paitsi et jannittaa toi koulu enka tiia pitaisko ottaa liikkavaatteet mukaa ku meil on liikkaa mut en tiia tehaaks me mitaa joo................... :)

torstai 10. syyskuuta 2009

toi laskuri on vääräs >

koska lähtöön on viel 2½ tuntia! joo.

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

hehe, pelottavaa, 13.7. kirjotin tähä blogii et: "Itelläni on sellanen kutina et päädyn Lissabonin lähelle 3 lapsiseen perheeseen..." ja kuinka kävikään :D

no ei täs muuta näin kuvii perheestä ku host-äiti lisäs mut facebook-kaveriks ja lapset on tosi söpöjä. seuraavaks vuorossa tuliaispaniikki!

no mut varmaan nopeemmin ku tajuunkaan oon jo portugalis. tää viikko on vaa menny nii hitaasti.

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Host family!

Oli jo aikakin! Mut tää perhe kuulostaa odottamisen arvoseltakin!

Eli ens vuoden vietän Alfragidessä joka kuuluu Amadoran kaupunkiin joka sijaitsee Koillis-Lissabonissa. Perhees on 9-vuotias poika ja 11-ja 13-vuotiaat tyttäret ja host mama joka omistaa muoti&design-kaupan.

Nyt oon viimeset pari tuntii vaa googletellu tulevaa asuinpaikkaani ja hyvält vaikuttaa!

tiistai 1. syyskuuta 2009

10 days & few things

AFS soitti mulle kun olin Saksassa (ahhh, Hünfeld ja halpa alkoholi<3) että mulle on löytynyt perhe, mut ne on nyt lomalla pois kaupungista ja niille pitää tehä viel joku viimenen haastattelu enne ku mulle voi kertoo mitää (vaik kui yritin udella...) Oookkkei. Lupas ilmottaa nyt tän viikon alkupuolel lisää. Ja alunperin perhe on sitoutunu vaa puoleks vuodeks et hohhooiii joudun kuiteki vaihtaa perhettä aika varmast. En kyl haluis mut aika sama.

Sit vähän mun koulusta Portugalissa. Eli mulle pakollisia aineita on portugali, englanti tai ranska, filosofia, liikunta ja IT. Sen lisäks voin valita jonku linjan mitä on esimerkiks kielet&kirjallisuus, kuvataide, ekonomiset tieteen, humanistiset tieteet ja teknologiset tieteet. Kaikkii linjoja ei oo kaikissa kouluissa. Ite oon aatellu tota kielii ja kirjallisuutta, kuulostaa siedettävimmält. Kiva vaan jos opiskelen monii muitkin kielii ku portugalii, meen varmaan ihan sekasin. Koska mun portugalintaidot on olemattomat, huoh. No on täs viel aikaa yrittää pänttää.

Musta ei tunnu vieläkään et oon lähös mihinkään. Mun pitäis ostaa vaik mitä tavaroit viel ja miettii mitä otan mukaa mut oon tosi huono sellases. Huoh.